Ik zei dat ik de beste heb bewaard voor de laatste keer, maar je hebt het gevoel dat dit geen hot-tip is maar saai. Welnu, dit is essentieel omdat u dit elke keer wilt doen wanneer u een SharePoint-formulier met PowerApps maakt. In een moderne teamsite, out-of-the-box, is elke persoon eigenaar of lid. Als het een openbare teamsite is, dan is iedereen in uw organisatie lid. Het probleem is dat leden rechten voor bewerken hebben. Met bewerkingsrechten kan een lid lijsten toevoegen en wijzigen en in feite bestaande PowerApps bouwen of wijzigen.

Gewoonlijk bouw je PowerApps voor zakelijke oplossingen met behulp van een specifieke bedrijfslogica. U wilt niet dat elk lid van de site uw bedrijfslogica kan overschrijven! Dus wat je moet doen is een paar aanpassingen aan de permissies aan te brengen, tenminste op het niveau van de lijst, maar je zou gewoon een hoofd kunnen maken en het op siteniveau doen en ook geïnstrueerd worden over de volgende stappen.

STAP 1: LEDEN VERANDEREN AAN BEZOEKERS OP LOCATIEVERGUNNINGEN

Klik eerst op het tandwielpictogram voor instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm op uw moderne SharePoint-site. Selecteer Sitemachtigingen. U ziet dat Iedereen behalve externe gebruikers (als dit een openbare teamsite is) en Siteledengroepen rechten hebben voor Bewerken en worden vermeld onder Siteleden. Wijzig die machtigingen in Lezen, en na dit te doen, worden deze groepen nu weergegeven onder sitebezoekers.

Demoting site members to site visitors

Demoting site members to site visitors

STAP 2: TOESTEMMING TOESTEMMING OM BEZOEKERS TE PLAATSEN

Vervolgens opent u in elke lijst of bibliotheek waaraan u deze groepen wilt bijdragen de lijstinstellingen en voert u de volgende wijzigingen aan. Klik onder Machtigingen en beheer op Machtigingen voor deze lijst. Klik op Overnemen van machtigingen stoppen. Selecteer Bezoekersgroep en klik op Gebruikersrechten bewerken. Wijzig de toestemming om bij te dragen. Contribute-machtiging geeft gebruikers de mogelijkheid om items toe te voegen en aan te passen zonder toestemming om de lijst en het PowerApps-formulier te bewerken.

Adding contribute permission for site visitors

Terwijl u in dit geval, als uw businesscase op objectniveau-machtigingen vereist, klikt u ook op Geavanceerde instellingen onder Algemene instellingen koptekst in de lijstinstellingen. Met deze configuratieweergave kunt u de rechten nog verder wijzigen. Met de volgende instellingen kunnen gebruikers alleen hun eigen lijstitems in de lijst zien, terwijl eigenaren nog steeds alle lijstitems van alle gebruikers kunnen zien.

Setting item-level permission on a SharePoint list